DİLİMİZİ ZENGİNLEŞTİRİYORUZ PROJESİNE BAŞLADIK..

.

SERİK KAZIM KARABEKİR ANAOKULU

DİLİMİZİNZENGİNLİKLERİPROJESİ

‘’DilimizinZenginlikleriProjesi’’okullardayapılacaksözvarlığınızenginleştirmeçalışmalarıileöğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

OKULUMUZDA  YAPILACAK  ETKİNLİKLER:

Çocuklarınsözeldilbecerilerinigeliştirmeyeyönelikyürütülenetkinliğeailelergözlemci olarak katılır

Ailelerinveçocuklarınbirliktekatılacacaklarıfaaliyetlergerçekleştirilir.

Etkileşimlikitapokumalarıyapılır.Busayedeçocuğunkelimedağarcığıvehafızasını güçlendirilir.

Çocuk edebiyatı alanında çalışan bir uzman ile etkinlikler gerçekleştirilir.    Türk kültürüne yönelik tekerleme-şiir-şarkılar hazırlanır.

Etkileşimlikitapokumayöntemindebelirlenenbilinmeyenkelimelereyöneliksöyle-çiz etkinliği, kelime kartları hazırlama etkinliği yapılır. Hazırlanan kartlar ile düşün-bul, uyaklı kelime söyle, eş -zıt anlamlı kelimeyi söyle etkinlikleri gerçekleştirilir

Milliöğeleriçerenşiir-şarkıiçerikleribelirlenir.

Tümçocuklarabireyselfarklılıklarınauygunşiir-şarkıöğretilir.

Kitap tanıtma, hikaye tamamlama, hikaye kartı hazırlama, afiş tasarlama çalışmalarıyapılır.

Ailelerveçocuklarkendikitaplarınıhazırlarsunumunugerçekleştirilir.